Терміново робіть запаси: на українців чекає різке подорожчання стратегічного продукту

Терміново робіть запаси: на українців чекає різке подорожчання стратегічного продукту

Чергове подорожчання

Українців попередили про зростання цін на популярний продукт
На світових ринках очікується зростання цін на цукор. Причина полягає в намірі Індії з жовтня заборонити експорт цього продукту. Про це повідомляє інформаційний портал “Аграрії разом”.

До цього рішення уряд країни підштовхнула посуха. Через відсутність дощів знизилася врожайність очерету. Раніше заборону експорту цукру ввела і Україна, проте подорожчання продукту в ній також очікується. Експорт буде заборонено вперше за сім років.

Якщо Індія припинити свою дію на світовому ринку, це призведе до зростання базових цін на біржах Нью-Йорка і Лондона. Тим більше, що на них цукор уже продається поблизу багаторічних максимумів.

Заборону експорту підтвердили вже й у індійському уряді. Головною метою Індії є задоволення внутрішніх потреб у цукор. На наступний сезон вони не мають достатньо продукту, щоб виділити експортні квоти.

На початку літа експорт цукру заборонила і Україна. Діятиме це обмеження до 15 вересня. Причина рішення полягає в тому, щоб уникнути дефіциту даного продукту з огляду на те, що влітку країна використовує більше цього продукту.

Фахівці зазначають, що уникнути подорожчання цукру в Україні не вдасться. Ціна зросте лише на 2-3%.

 

Читайте також  Не лише сіль, а й цукор: світу загрожує нова криза

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело