Озвучено нові строки передання показань за комунальні послуги: у яких числах потрібно платити

Озвучено нові строки передання показань за комунальні послуги: у яких числах потрібно платити

Комунальні платежі були і залишаються відчутною статтею витрат у бюджеті українців. Щоб цифри в платіжках були коректними, потрібно передавати показання в чітко визначені дні, оскільки в іншому разі компанія-постачальник застосує розрахунок за спеціальним алгоритмом.

У ньому використовується середня цифра витрат за попередні періоди й отримана сума найчастіше виходить набагато вищою за фактичну. Саме тому особливо важливо оплачувати світло, газ і водопостачання вчасно.

Вода


Показання лічильника води можна передати кількома способами – головне, зробити це вчасно. Потрібно звернути увагу, що показання по воді потрібно передавати не на початку місяця, а в кінці – до 28 числа кожного місяця.

Електроенергія
Передати показання облікових приладів за електроенергію можна за допомогою чат-бота, дзвінка в кол-центр, а також в особистому кабінеті на сайті компанії постачальника. Робити це потрібно до 4 числа кожного місяця.

Газ

Показання за газ можна передати, використовуючи одну з доступних платформ. Можна відправити СМС повідомлення, залишити відомості в особистому кабінеті на сайті компанії постачальника, а також скористатися чат-ботом в одному з месенджерів.

Щоб не допустити виникнення та накопичення боргів за комунальні послуги, а також для того, щоб уникнути проблем з компаніями постачальниками, необхідно суворо дотримуватися правил і відправляти показання в зазначені дати.

Читайте також  З яким щепленням від коронавірусу українців відразу пустять за кордон: у МОЗ дали відповідь

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело