Українцям показали вересневі тарифи на газ: скільки доведеться викласти

Українцям показали вересневі тарифи на газ: скільки доведеться викласти

Подробиці

Українців запевнили, що ціна на газ не зміниться

Вересень став п’ятим місяцем дії річних базових тарифних планів для побутових споживачів газу. Наразі 12 постачальників опублікували свої річні пропозиції – ціни на газ залишаються стабільними. Про це пише “ГазПравда”.

Так, вартість кубометра газу варіюватиметься від 7,70 до 9,99 грн, залежно від компанії. З цих 12 постачальників, у 7 ціна кубометра буде нижчою за 8 грн, а у 5 – вищою за цю позначку.

Варто зазначити, що переважна більшість українських побутових споживачів газу (приблизно 98%) є клієнтами газопостачальної компанії “Нафтогаз України”. Це понад 12 мільйонів домогосподарств, які купують газ за гарантованою ціною 7,96 грн за кубометр.

“Чинні річні тарифні плани діятимуть до 1 травня 2024 року, тобто до кінця опалювального сезону, тому ціни на газ залишаться незмінними”, – йдеться

повідомленні.

Крім того, уряд продовжив дію спеціальних зобов’язань на ринку газу, що дозволить зберегти поточні тарифи на тепло. Постачальникам тепла для населення, таким як ТОВ “ГПК “Нафтогаз Трейдинг”, які підпадають під спеціальні зобов’язання, буде запропоновано ціну 7420 грн за тисячу кубометрів газу, а для постачальників тепла для бюджетних організацій – 16390 грн за тисячу кубометрів.

Для інших споживачів Група “Нафтогаз” повідомляє, що ціна газу буде нижчою, ніж минулого сезону, і визначатиметься на основі ринкових цін в Україні з використанням спеціальної формули.

Читайте також  Обрано нову найкращу купюру світу – найзахищенішу та найкрасивішу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело