В Україні можуть змінити правила прописки: що нового

Кабмін зайнявся зміною прописки

Кабінет міністрів України на своєму засіданні розглянув зміни в правилах реєстрації місця проживання громадян. В українців тепер не будуть вимагати документи при реєстрації дитини, яка не досягла повноліття, що підтверджують право на проживання в житлі за адресою реєстрації місця проживання батьків чи законного представника.

Якщо ж ці документи відсутні (якщо житло в іпотеці або у довірчій власності), то реєстрація місця проживання буде можлива за згодою власника/співвласника житла, наймача або членів його сім’ї. За умови, що дав згоду іпотекоутримувач або довірчий власник.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну. Про це розповів народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

При цьому також уточнюється, що працівник органу реєстрації може перевірити в Державному реєстрі прав на нерухоме майно, що знаходиться житло в іпотеці або у довірчій власності.

У заяві про реєстрацію місця проживання тепер можна вказувати, що житло знаходиться в іпотеці/довірчої власності як спосіб забезпечення виконання зобов’язань.

Читайте також  Українців змусять заплатити разовий податок за свою нерухомість: яке майно потрібно декларувати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело