Ухилянтів повернуть з-за кордону: за кожним прийде поліція

Ухилянтів повернуть з-за кордону: за кожним прийде поліція

Як виявилось, українці витратили десятки мільйонів доларів на підкуп чиновників

В українському уряді вирішили “передати привіт” усім громадянам, які платили хабарі (приблизний розмір $4-8 тисяч) за оформлення довідки з неіснуючим захворюванням та втік за кордон.

Як виявилося, тепер усіх цих громадян знову перевірятимуть, якщо виявлять підроблені документи – буде запит на екстрадицію та судову справу.

Про це в ефірі телемарафону заявив народний депутат України Давид Арахамія.

“Вони купили довідки та використовуючи ці підроблені документи, виїхали за кордон. До них дотягнуться у правоохоронців прямо зараз можливості немає. Але згідно з КПК, у нас дуже посилився напрямок міжнародно-правової допомоги. І в будь-яку, окрім росії, звичайно, країну, наші правоохоронці можуть прийти і фактично зробити запит на екстрадицію таких людей. І повернути їх в Україну, щоб вони несли відповідну відповідальність”, – сказав нардеп.

Також нардеп заявив, що українці “витратили десятки мільйонів доларів на підкуп чиновників” на всій території країни, щоб уникнути призову на службу.

Арахамія зазначив, що згідно із законодавством, якщо хтось корумпував чиновника, відповідальність мають нести обидві сторони, і правоохоронці мають “все правильно оформити, легалізувати докази та висувати звинувачення”.

Читайте також  Ухилянтів аж трясе: людям відкрили правду, яке покарання готує влада

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело