Вже восени в учнів з’являться нові предмети в школах України: названо перелік

Вже восени в учнів з’являться нові предмети в школах України: названо перелік

Міністерство освіти розробило низку нововведень, які стосуватимуться навчального процесу в українських школах з 1 вересня. Стосуватимуться вони не лише форм навчання, а й предметів, які були додані до шкільної програми.

Як інформує “biz.today.ua”, зокрема, МОН спільно з ЮНІСЕФ розробляє практикум з мінної безпеки для школярів. Цей курс викладатимуть дітям у різних класах, адаптувавши програму під кожну вікову групу.

На уроках інформатики з нового навчального року більше уваги приділятимуть найновішим тематикам. Зокрема, будуть уроки присвячені штучному інтелекту та програмуванню.

Предмет “Захист України” планують перевести виключно у практичний формат. У програму входитиме вивчення домедічної допомоги, мінної безпеки, основи управління дронами та орієнтування на місцевості. Дисципліну, ймовірно, викладатимуть учням 10-11 класів.

Щоб розвивати креативність школярів, педагоги радять ввести у шкільну програму наукові експедиції з географії та історії. Для цього буде розроблено спеціальні маршрути. А ще діти зможуть влаштовувати свої вистави та показувати їх у справжніх театрах. Такі заняття розкриватимуть їхній творчий потенціал.

Міносвіти пропонує також додати елементи білінгвальної освіти у старших класах українських шкіл, щоб наприклад один із профільних предметів викладати паралельно українською та англійською мовами. Однак це нововведення поки що знаходиться на стадії розробки, і з 1 вересня не запрацює.

Читайте також  В Києві звільняють одного з найкращих вчителів, бо не догодив впливовому батьку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело