Пенсіонерів потішать величезними виплатами – але вже не 2023 року, коли на них чекати

Пенсіонерів потішать величезними виплатами – але вже не 2023 року, коли на них чекати

Пенсійні виплати дуже скоро зміняться, але наскільки вони зростуть

Пенсійні виплати — одна з головних соціальних тем, яка обговорюється багато років.

Виходить так, що соціальна допомога від держави зростає не так швидко, як інфляція. Особливо за умов повномасштабної війни. Тому іноді люди починають не те, щоб жити… а виживати у світі, де треба і їжі купити на 5 тисяч гривень та з цих же грошей заплатити за комунальні послуги.

Наразі на сайті Верховної Ради України з’явилася приємна інформація про бажання змінити пенсійні виплати. Вже найближчим часом громадянам похилого віку хочуть підвищити суми виплат за рахунок масштабної індексації та подальших подібних процесів. Загалом планується зміна підходу до нарахування пенсій.

Олександр Качура – нардеп від партії “Слуга народу” – заявив, що Кабміну вдалося здійснити цьогорічну індексацію (березень-2023) і подібне обов’язково повториться. Наступного року зростання становитиме 16%, тоді як зараз середня пенсія становить близько 5,3 тисяч гривень.

Але в цей же час триватимуть інфляційні процеси, економіка зазнаватиме невідомих зараз змін. Насамперед потрібно усвідомити і вирішити питання щодо підвищення суми виплат до реального рівня прожиткового мінімуму.

“При прожитковому мінімумі 9435 грн пенсія не відповідає реальним потребам”, – заявляє він.

Читайте також  Українцям перерахують пенсії: багатим додадуть 800 грн, а бідним – у десять разів менше

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело