Бойовики вперше заплатили Україні за воду

Бойовики так званої ЛНР вперше заплатили за поставлену в окремі райони Луганської області воду.

Як повідомляє повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, 6 січня 2017 року комунальному підприємству Попаснянський районний водоканал була сплачена частина боргу в сумі 10,5 млн гривень за водопостачання, поставлене на непідконтрольні райони області.

Вказується, що в рамках контактної групи майже рік велися переговори з приводу механізму сплати боргу. Відзначається, що оплата здійснювалася в рамках українського правового поля, тому як до процесу були підключені підприємства, зареєстровані в Україні.

“У свою чергу КП Попаснянський районний водоканал тепер зможе погасити заборгованість перед постачальником електроенергії і відновити постачання питної води в напрямку м Луганськ”, – вказується в повідомленні.

Нагадаємо, 23 листопада повідомлялося, що 600 тисяч жителів можуть виявитися без водопостачання, тому що бойовики ігнорують пропозиції вирішити питання заборгованостей за поставлену воду. 1 грудня 2016 року Україна припинила поставки води в ОРЛО через борги.

Джерело – znaj.ua

Читайте також  Україна збільшила імпорт нафти в 1,8 раза

Шукайте деталі в групі Facebook