Проходження МСЕК по-новому: у МОЗ розповіли про спрощення процедури – що змінилося

Проходження МСЕК по-новому: у МОЗ розповіли про спрощення процедури – що змінилося

Подробиці
Українці по-новому проходитимуть МСЕК


У період дії воєнного стану процедура медико-соціальної експертизи стала простою та доступною. Основні зміни полягають в екстериторіальному принципі роботи МСЕК. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Це означає, що людина може пройти медико-соціальну експертизу незалежно від місця реєстрації, а за фактичним місцем перебування.

“У разі, якщо пацієнт не може з’явитися особисто на огляд до МСЕК, рішення може бути прийняте заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії медичного закладу”, – йдеться у повідомленні.

Особливо важливо, що для людей, термін перегляду інвалідності яких припав на період дії воєнного стану та не мають можливості пройти обстеження, термін повторного огляду продовжується на час дії воєнного стану та на пів року після його завершення.

Багато громадян цікавляться, як знайти адреси та контакти МСЕК. Національний контакт-центр Міністерства охорони здоров’я доступний за номером 0 800 60 20 19 та надає безплатні консультації з питань охорони здоров’я, у тому числі про продовження терміну інвалідності.

Якщо під час проходження медико-соціальної експертизи порушуються ваші права, наприклад вас просять сплатити гроші за цей процес, ви можете звернутися на “гарячу лінію” МОЗ за номером 0 800 60 2019 (щодня з 8:00 до 20:00).

На цій лінії надається інформація про контакти та місцеперебування всіх медико-соціальних експертних комісій в Україні.

Читайте також  Сніг із дощем і потужний вітер: де в Україні буде найгірша погода

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело