Чи можуть мобілізувати чоловіка з гіпертонією

Чи можуть мобілізувати чоловіка з гіпертонією

Стало відомо, чи звільняють від мобілізації пацієнтів із гіпертонічною хворобою

Не всі українські чоловіки підлягають мобілізації під час військового стану, запровадженого через вторгнення росії. Зокрема, до категорії “звільнених” належать ті, хто не може служити через стан здоров’я.

У Положенні про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України є перелік хвороб, з якими дозволено не проходити військову службу. Стало відомо, чи звільняють від мобілізації пацієнтів із гіпертонічною хворобою.

Так, якщо військово-лікарська комісія визначить, що у військовозобов’язаного чоловіка гіпертонічна хвороба III стадії, коли відбувається ураження внутрішніх органів із проявом симптоматики, він може бути виключений з військового обліку.

Однак ВЛК у той же час визнає людину непридатною до військової служби у мирний час і обмежено придатною у воєнний час, якщо у неї виявиться гіпертонічна хвороба ІІ або І стадії. З таким діагнозом чоловіка цілком можуть мобілізувати.

Діагноз гіпертонічної хвороби формулюється з визначенням її стадії та характеру ураження органів. В результаті медичний огляд військово-лікарської комісії особам із симптоматичною гіпертонією проводиться також за основним захворюванням.

Читайте також  Коронавірус мутував у сім різних штамів – лікар розповів про наслідки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело