“Росія готується”: експерт попередив про можливу загрозу напередодні 24 серпня

“Росія готується”: експерт попередив про можливу загрозу напередодні 24 серпня

Військовий аналітик назвав орієнтовну дату можливої загрози з боку окупантів.

Останні нічні атаки росіян на Київ могли мати подвійну мету – ураження адмінбудівель столиці і збирання розвідувальної інформації для можливого потужнішого удару. Останній може плануватися ворогом після 20 серпня, напередодні головного свята України – Дня Незалежності.

Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Play Video

“Я не виключаю, що ціллю атаки були адмінбудівлі чи щось інше”, – аналізує Коваленко нічний удар противника.

Та додає: “Безпілотники при цьому можуть маневрувати, змінювати траєкторію, тому важко визначити, яка мета у них була. Використання “Shahed” фінансово вигідніше, ніж ракет. Як відомо, ціна одного такого БпЛА – 30-35 тисяч доларів. Росіянам важливо влаштовувати терор, це є одним з елементів їхнього впливу. Але є інший момент – паралельний збір розвідувальної інформації. Збирається інформація про те, де збивають, що їх збиває”.

Можлива загроза напередодні 24 серпня
За словами експерта, знаючи про прив’язування атак до важливих дат, нескладно спрогнозувати, що чергового удару противник може завдати напередодні 24 серпня.

“Після того, як росіяни використали велику кількість ракет Х-101 та Х-555 26 липня, вони знову їх накопичують. Тому я не виключаю, що напередодні Дня Незалежності, починаючи десь від 20-21 серпня, можуть розпочатися обстріли обмеженим боєкомплектом, поступово переходячи до використання більшої кількості ракет”, – не виключає Олександр Коваленко.

До цього експерт додає, що противник може використати всі типи ракет, якими володіє. “Можливе застосування не лише Х-101, Х-555, а й “Калібрів”, Х-22, “Оніксів” та інших. Я цього не виключаю, тому що вони хворі, а День Незалежності України їх більше за все бісить. Хворі терористи можуть здійснити удар. Можуть ударити не тільки по Києву, а й по Одесі, Запоріжжю, Херсону”, – припускає Коваленко.

Читайте також  Астролог обрадувала прогнозом щодо закінчення війни в Україні

До цього він додає, що застосовуючи ракети під час атак по Україні, росіяни усвідомлюють фактор неточності й дефективності свого озброєння.

“Завдаючи удару по місту, по якомусь важливому для них об’єкту, вони знають, що ракета може відхилитися на 100-150 метрів або на 500-600 метрів. Є висока вірогідність цього, вони усвідомлюють, що можуть постраждати цивільні люди”, – каже Олександр Коваленко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело