Водії втрачають свідомість: скільки коштуватиме бензин та дизель до кінця року

Водії втрачають свідомість: скільки коштуватиме бензин та дизель до кінця року

З’явився прогноз
Експерт поділився прогнозом, скільки коштуватиме в Україні паливо
Після повернення довоєнних податків на паливо вартість бензину, дизельного пального та автогазу почала змінюватися на АЗС. Експерт Геннадій Рябцев поділився, які ціни варто чекати невдовзі, повідомляється у Telegram-каналі ТСН.

За словами експерта, є низка причин, через які ціни на пальне повзуть угору і немає жодних альтернатив, як цього не допустити.

За прогнозом Рябцева, на кінець серпня поточного року у разі, якщо тенденція у світі до зростання світових котирувань нафти та нафтопродуктів не посилиться, тоді бензин в Україні коштуватиме за літр приблизно 55 грн. Дизельне пальне, за прогнозом, коштуватиме за літр на кілька гривень менше за цю суму.

Рябцев також додав, що підвищення зупиниться десь на рівні, який відрізнятиметься від рівня останнього тижня червня у бік підвищення на 8-10 грн. За прогнозом експерта, у найближчий тиждень чи де якраз можна буде побачити цей рівень.

Також народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк поділився аналізом цін на пальне в Україні у великих АЗС станом на 29 липня 2023 року.

Він зазначив, що за тиждень ситуація не змінилася:

  • На АЗС WOG як 22 липня, так і 29 числа вартість літра бензину А-95 складає 49,99 грн. Після повернення оподаткування вартість зросла на 3 грн.
  • На АЗС ОККО як 22, так і 29 липня бензин А-95 теж продається по 49,99 грн за літр. Ціна також збільшилася на 3 грн після повернення податків.
  • На АЗС SOCAR також не відбулося зміни. Там, як 22, так і 29 липня, за літр бензину А-95 потрібно заплатити по 50,99 грн. Вартість після повернення оподаткування зросла на 4 грн.
  • На АЗС Shell також не змінилася ціна на бензин А-95 за тиждень. За літр, як і раніше, потрібно віддати 49,70 грн. Подорожчання після повернення податків теж становило 3 грн.
Читайте також  Авто зім’яло, як консервну банку: На Львівщині сталась моторошна ДТП

Железняк зазначив, що за 4 тижні після повернення оподаткування вартість палива повернулася до показників, які навіть нижчі за ті, що були минулого року. Він зазначив, що багато залишків, куплених за старими цінами, але вже з новим ПДВ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело