Град і шквали накриють частину України: де погода принесе “сюрпризи”

Град і шквали накриють частину України: де погода принесе “сюрпризи”

У частині областей вихідні будуть теплими, але в деяких регіонах не обійдеться без сильних дощів і навіть грози.

Погода в Україні у вихідні 29-30 липня порадує теплом лише частину регіонів, натомість в деяких областях очікуються потужні грози і шквали.

До дощової погоди слід бути готовими мешканцям західних, східних і місцями північних областей. Прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.
Погода 29-30 липня у західних областях України
В суботу, 29 липня, вночі на заході України не буде істотних опадів, але вдень варто бути готовими до короткочасних дощів та грози. Також цього дня місцями град та шквали 15-20 м/с накриють Карпати та Прикарпаття. Вітер в суботу буде західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +11 до +16 °С, вдень від +23 до +28 °С. У Карпатах вночі близько +8 °С, вдень від +17 до +22 °С.

В неділю, 30 липня, у західних областях вночі місцями пройде невеликий дощ із грозою, а вдень будуть короткочасні дощі та грози. У деяких місцях можливі град та шквали, 17-22 м/с. Вітер вночі в неділю буде південний, вдень західний, 5-10 м/с. Температура повітря становитиме вночі від +12 до +17 °С, вдень від +23 до +28 °С.
Погода на вихідні у північних областях
В суботу в північних областях буде без опадів. Вдень невеликий короткочасний дощ, місцями грози. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря становитиме вночі від +12 до +17 °С, вдень від +23 до +28 °С.

У неділю в північних областях опадів не очікується, тільки у другій половині дня і ввечері у Київській області пройде короткочасний дощ із грозою. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря становитиме вночі від +11 до +16 °С, вдень від +24 до +29 °С.
Погода у вихідні в центральних областях України
У суботу в центральних областях опадів не очікується, тільки вночі у Дніпропетровській області пройде дощ. Вітер буде північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря коливатиметься вночі в межах +12…+17 °С, вдень +25…+30 °С.

Читайте також  У Росії помер водій-українець, госпіталізований після трагічного ДТП

У неділю в цій частині держави не очікується істотних опадів, тільки ввечері на Черкащині буде дощ із грозою. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря становитиме вночі від +14 до +19 °С, вдень від +26 до +31 °С.
Погода 29-30 липня у південній частині України
У південних областях нашої держави та у тимчасово окупованому Криму в суботу, 29 липня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря становитиме вночі від +16 до +21°С, вдень від +28 до +33 °С.

У неділю, 30 липня, опадів на півдні України не передбачається. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах від +17 до +22 °С, вдень від +29 до +34 °С.
Погода на сході України у вихідні
В суботу східні області нашої держави накриють дощі. На Харківщині вночі місцями опади будуть досить значними. В окремих районах будуть грози. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13…+18°С, вдень +21…+26 °С.

У неділю на сході України буде мінлива хмарність, опадів не очікується. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +13 до +18 °С, вдень від +25 до +30 °С.

Раніше повідомлялося, що в Україні бушуватиме негода. Сильний вітер та потужні грози накриють частину держави. Синоптики попереджають про те, що через негоду в Україні оголосили І рівень небезпечності.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело