Цього року Польща почне будувати новий пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце

Цього року Польща почне будувати новий пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце

Зі свого боку Львівщина має відремонтувати прикордонну дорогу Нижанковичі – Самбір

У 2021 році на кордоні України та Польщі почнуть будувати новий автомобільний пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Збудувати його мають за чотири роки.

Наприкінці січня заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко анонсував будівництво кількох пунктів пропуску на Львівщині на кордоні з Польщею. Однак у коментарі ZAXID.NET він уточнив, що безпосередні роботи цього року розпочнуть лише на ПП Нижанковичі – Мальховіце.

«Це буде спільне приміщення, де працюватимуть українські й польські прикордонники і митники. Пункт пропуску будуватиме польська сторона, ми ж, своєю чергою, маємо відремонтувати дорогу Нижанковичі – Самбір, у межах польського кредиту на ремонт дороги Яворів – Грушів», – розповів Юрій Бучко.

У Мальховіце збудують автомобільний пункт пропуску разом із супутньою інфраструктурою та внутрішніми спорудами, зокрема пунктом реєстрації автобусів, будівлею поглибленого огляду з польської та української сторони, п’ятьма кабінами прикордонного контролю у напрямку виїзду та в’їзду тощо.

Щодо інших нових пунктів, то, за словами Юрія Бучка, за кошти ЄС планують будувати пункти пропуску Боберка – Смольник, Лопушанка – Міхновець у Самбірському районі, Варяж – Усьмеж, Белз – Будинін, Белз – Осердув у Червоноградському районі. Натомість ЛОДА має власним коштом відремонтувати під’їзні дороги до майбутніх пунктів пропуску. Цього року для цих доріг лише виготовлятимуть проектно-кошторисну документацію.

Нагадаємо, що будувати новий пункт пропуску у Нижанковичах планують ще з 2016 року. Польща вже відремонтувала 6,6 км дороги від Перемишля до Мальховіц. Також на Старосамбірщині завершили ремонт дороги у межах Нижанковичів.

Наразі на Львівщині є шість автомобільних пунктів пропуску на кордоні із Польщею, один піший та чотири залізничні.

Читайте також  У Чехії заборонили “каву з собою”: в уряді кажуть, що це дуже небезпечно

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело