Таємнича перша леді: хто така дружина Олександра Лукашенка та чому її ніхто ніколи не бачив

Таємнича перша леді: хто така дружина Олександра Лукашенка та чому її ніхто ніколи не бачив

Особисте життя президента Білорусі Олександра Лукашенка, як і його головного соратника Путіна, оповите величезною таємницею, проте відомо, що колись скандальний політик мав дружину на ім’я Галина.

Відомо, що Лукашенко був одружений лише один раз — на Галині Желнерович. Жінка 1955 року народження зі звичайної білоруської сім’ї. З майбутнім політиком та другом російського диктатора вона познайомилася ще у школі, в селі Рижковичі. Вони разом вступили до Могильовського інституту на історичний факультет, а після закінчення інституту 1975 року молодий Лукашенко на березі Дніпра під час побачення зробив Галині пропозицію. У шлюбі в пари народилися двоє синів – Віктор та Дмитро.

Хоча розлучення ніколи офіційно не було оформлене, подружжя не живе разом дуже багато років. Поки діти були маленькі, Галина працювала в дитячому садку, від січня 1998 року очолювала відділ Могилівського облвиконкому з оздоровлення населення, займалася організацією санаторного лікування мешканців, але чим займається зараз — невідомо.

Офіційно з чоловіком вона практично ніколи не з’являлася, за всі роки президентства Лукашенка вона лише один раз супроводжувала його у закордонній поїздці — до Ізраїлю 1994 року. Нібито у дружини Лукашенка є будинок у рідних Рижковичах з високим парканом, який з’явився після того, як у газетах надрукували фото, на якому Галина доїть корову. Нібито це дуже розлютило її чоловіка і він наказав забрати від неї корову, а будинок обнести високою цегляною стіною та приставити охорону.

Під час виборів 2020 року стало відомо, що Галина ще й досі вважається дружиною білоруського диктатора — ЦВК Білорусії навела дані її декларації, як дружини кандидата в президенти.

Читайте також  П'ять звичних правил гігієни, від яких терміново потрібно відмовитися

Чому завершився цей шлюб — також таємниця. Але чи то Галина не хотіла позбавитися свого спокійного життя в селі і переїжджати до Мінська з чоловіком після того, як він подався у політику, чи то причиною стали постійні зради Лукашенка. Наразі одіозного політика неодноразово бачать на публіці з молодими дівчатами. Ба більше, 2004 року у Лукашенка народився третій син Микола, але хто є матір’ю 17-річного спадкоємця — теж таємниця.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело