Ляшко захворів COVID після вакцинації Covishield

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко інфікувався коронавірусом. Посадовець захворів на 13 день після отримання першої дози вакцини від коронавірусу, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Ляшко наразі перебуває на лікарняному, але висловив упевненість, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і він незабаром зможе повернутися до роботи.

“Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється”, – написав він.

Ляшко наразі перебуває на лікарняному, але повернутися до роботи має намір коли:

будуть відсутні клінічні прояви хвороби протягом 3 днів рахуючи від 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;

відсутні клінічні прояви хвороби протягом 3 днів рахуючи від 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;

відсутні клінічні прояви хвороби за умови отримання одного негативного ПЛР-тесту.

Читайте також  Інфекціоніст назвав основні чинники, які призвели до спалаху COVID-19 в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело