Путіна проклянуть: залишки елітної дивізії РФ відправляють в “дрімуче пекло”

Залишки кантемирівської дивізії Кремль хоче вислати з Підмосков’я в” ДНР ” назавжди. Ще б пак, боєздатність одного з найбільш елітних підрозділів російської армії підірвана в бою з українцями.

Довгі роки Кантемирівська дивізія в Наро-Фомінську гордо несла в Росії звання одного з кращих з’єднань у своєму роді військ, постійно покращуючи і вдосконалюючи свою діяльність. Ось тільки все це виявилося не більше, ніж “мильна бульбашка”, коли довелося реально вступити в бій.

Стало відомо, що залишки кантемирівської дивізії хочуть назавжди вислати з Підмосков’я в “ДНР”. А все тому, що за підрахунками незалежних військових експертів, в боях під Харковом дивізія втратила 46 танків Т-80У, що є ганьбою для всієї армії Росії.

Про це повідомляє видання Цензор.Ні.

Так, 1-ша гвардійська танкова Червонопрапорна армія, яка була заснована в 1943 році за часів Другої світової війни, безславно припинила своє існування у війні з Україною в березні 2022 року.

Відомо, що в українському полоні перебувають солдати всіх трьох полків дивізії. При цьому низька ймовірність того, що в резерві дивізії залишилися кваліфіковані кадри.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Vanya Petrov (@vanya_petrov_1987)

За це навіть зняли з посади командувача 1-ю танковою армією Західного військового округу, генерал-лейтенанта Сергія Киселя. У наказі було зазначено, що своєї посади командувач позбувся через “повну анархію і неготовність війська воювати проти України, яка призвела по суті до знищення елітної танкової армії Росії”.

Саме під командуванням Киселя військова техніка армії, в тому числі і нові танки, в’язли в болотах Чернігівщини та Сумщини, не маючи навіть елементарних карт, а сотні солдатів особового складу здавалися сотнями в полон.

Виходячи з усього цього, командування Росії планує створити на базі вцілілих частин 4 ГВт танкову бригаду і дислокувати її на територію “ДНР”. У соцмережах вже пишуть, що для пишних гвардійців і членів їх сімей з придворного Московського гарнізону потрапити в “ДНР” це все-одно що посилання в Магадан.

Читайте також  Карпати відтепер патрулюватиме гірська рота

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело