“Вони можуть запустити ракету з Білорусі”: з’явилося важливе попередження

“Вони можуть запустити ракету з Білорусі”: з’явилося важливе попередження

До чого готуватись?
рф може застосувати ядерну зброю з території Білорусі
Кремлівський диктатор нещодавно заявив про переміщення на територію Білорусі ядерної зброї. На думку засновника організації “Білий легіон” Сергія Бульби, росія цілком може застосувати ядерну зброю з території Білорусі, повідомляється в Telegram-каналі Україна Online.

Бульба підозрює, що на територію Білорусі могли завезти стратегічний ядерний комплекс “Тополь-М” радіусом дії 12 тис. км.

На його думку, росія може планувати вступ у війну з НАТО. Не виключено, що ракету країна-агресор спеціально вирішить запустити з території Білорусі, щоб відповідь була нанесена не по російській території.

Вказується, що в цьому полягає підлість путіна, щоб у такому разі постраждала Білорусь. Бульба додав, що буде не здивований, якщо путін вирішить без згоди та інформування лукашенка здійснити запуск ядерної зброї.

Також самопроголошений президент Білорусі публічно заявив про готовність застосувати ядерну зброю, якщо “не дай Боже доведеться воювати”. Він цинічно заявив, що будь-якої миті можливе натискання на кнопку, де стоїть “Тополь” і ракета полетить.

Ракетний комплекс “Тополь-М” розробили на росії у 1980-х, на озброєнні він у країни-агресора з 2000 року. Але у 2011 році його закупівлю припинили, замінивши РС-24 “Ярс”.

При цьому моніторингова група “Білоруський Гаюн” заявляє, що поки що немає жодних фактів, що підтверджують реальне переміщення тактичної ядерної зброї з рф на територію Білорусі.

Вони не підтверджують слова путіна, що нібито перші боєприпаси вже переміщені, а всі роботи планується закінчити до кінця 2023 року.

В Інституті вивчення війни (ISW) припускають, що такими заявами путін намагається показати, що Білорусь повністю у його підпорядкуванні.

Читайте також  Астролог назвала головні події на фронті в квітні: "Біологічна або хімічна зброя"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело