Як відмовитись від незаконної повістки, якщо вона “виписана на коліні”: пояснення адвоката

Як відмовитись від незаконної повістки, якщо вона “виписана на коліні”: пояснення адвоката

В Україні триває загальна мобілізація, піл час якої призивають військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років. Але не всі повістки є законними.

Як реагувати, якщо вам вручають “виписану на коліні повістку”, розповів адвокат Роман Сімутін, передає “РБК-Україна”.

Постановою Кабміну №1487 затверджено новий зразок повістки, яка заповнюється та підписується начальником ТЦК, зазначається номер розпорядження, на підставі якого викликається особа та уповноважується особа на її вручення.

“Якщо повістку заповнюють на коліні, ще й старого зразка, не вказується номер розпорядження, вручає її не уповноважена особа, то ви все одно повинні отримувати таку повістку, хоча й вручається не передбаченим законом способом і за межами повноважень ТЦК”, – написав правозахисник.

Сімутін зазначає, що якщо повістка неправильно заповнена – вона незаконна.

За словами адвоката, жодного акту ви не повинні підписувати, але обов’язково ви маєте знімати весь процес.

“І останнє рішення суду, яким я скасував ухвалу ТЦК про залучення мого клієнта за ст. 210-1 КУпАП, тому підтвердження. Суд кілька разів перепитував представника ТЦК, яким документом передбачено складання акта відмови від отримання повістки? Цей акт, до речі, було сфальшовано. Відповідь була феєричною. Той перерахував купу законів, згадав ухвалу Кабміну №1487, але посилань на статтю, пункт чи щось інше ми так і не дочекалися”, – повідомив експерт.

Сімутін зазначає, що жодного акту не існує.

“А знаєте, чому ви ніде не знайдете навіть згадки про цей акт? Його просто не існує – це бурхлива фантазія групи мистецької самодіяльності”, – резюмував він.

Читайте також  Українцям підвищать вік виходу на пенсію: заслужений відпочинок у 60 світить не всім

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело