Через тиждень вже буде неможливо: для українців оголошено про великі зміни з початку серпня

Через тиждень вже буде неможливо: для українців оголошено про великі зміни з початку серпня

Українці вже зараз повинні знати, що з 1 серпня на них очікують великі зміни. Жодних анонімних поповнень коштами банківських карток більше не буде.

Банківська система таким чином намагається боротись із прихованими та незадекларованими доходами громадян. Відповідно, вже через тиждень, за невеликим виключенням випадків, потрібно буде кожному клієнту пройти процес авторизації.

Зараз при поповненні картки на суму до 5 тисяч гривень (і своєї, і при пересиланні коштів на чужу картку) додаткову авторизацію проходити не потрібно. А вже із серпня навіть кілька гривень не можна буде перевести без вказівки своїх даних.

Наразі відомо, щоб переказати кошти потрібно буде вказати свій номер телефону. І так кожного разу, коли ви формуватимете новий платіж. Зміни ухвалив Національний банк України. Тобто, фінальна квитанція після використання програмно-технічного комплексу самообслуговування повинна містити номер телефону людини, яка здійснювала фінансову операцію.

Обійти вимогу не вдасться, адже в момент поповнення на вказаний номер буде надіслано пароль, який слугуватиме підтвердженням.

Єдині виключення з нового правила — це оплата за проїзд, комірного, штрафів та інших зборів.

І ПриватБанк, і Монобанк у коментарі ЗМІ зазначили, що поповнювати банківські картки без авторизації є змога тільки до серпня. А далі потрібна верифікація, в тому числі за допомогою номера телефону.

Читайте також  Курс долара і “сюрприз” з субсидіями: як зміниться життя українців восени

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело