Прогноз погоди на 9 липня: частину України накриють грози, а частину – спека до +30°

Прогноз погоди на 9 липня: частину України накриють грози, а частину – спека до +30°

Місцями в Україні оголошено штормове попередження.

У неділю, 9 липня, в низці областей України далі дощитиме. Місцями – грози та сильний вітер. Крім того, у деяких регіонах повітря прогріється до +30°.

Про це повідомили в “Укргідрометцентрі”.

В Україні буде мінлива хмарність. У південно-східних та східних областях дощі та грози. Опади місцями також будуть вночі в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях. На решті території України – без опадів. Місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Температура повітря вночі становитиме 12-17° тепла. Трохи теплішою ніч буде у південній частині та східних областях – +18-22°. Вдень в Україні стовпчики термометрів покажуть 22-27° вище нуля. На Закарпатті та Одещині місцями повітря прогріється до +28-30°.

Погода в Києві
На Київщині 9 липня 0 мінлива хмарність. Опадів у регіоні не буде. Швидкість північно-західного вітру – 7-12 м/с.

Температура повітря в Києві вночі становитиме +14-16°, а вдень підніметься до +24-26°. У Київській області вночі стовпчики термометрів покажуть 12-17° тепла, а вдень – 22-27° вище нуля.

Штормове попередження
Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища в Україні у неділю. Так, 9 липня у південно-східних та східних областях будуть грози. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Читайте також  У рідних братика і сестрички діагностували рак

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело