В обмінниках назріває переполох: з’явився прогноз курсу валют до кінця літа – чого чекати

В обмінниках назріває переполох: з’явився прогноз курсу валют до кінця літа – чого чекати

Експерти дали свій прогноз

Курс долара найближчими місяцями в Україні не підвищуватиметься
До вересня очікується стабільний курс долара України. Протягом літа прогнозується збереження поточного рівня курсу. Про це заявив виконавчий директор “Економічного дискусійного клубу” Олег Пензін, пише “УНН”.

“Літо – це період дефляції, активних постачань на внутрішній ринок продовольства з відкритого ґрунту. Крім цього, завдяки нашим партнерам, валютні резерви України на сьогодні досягли 39 мільярдів доларів – це безпрецедентна цифра за останні 11 років, тому я, відверто кажучи, не бачу сьогодні жодних серйозних подразників для того, щоб щось змінювалося”, – сказав експерт.

Водночас експерт не виключає, що контрнаступ українських захисників може вплинути на ситуацію з курсом долара на валютному ринку.

“Ми повинні розуміти, що насправді курс національної грошової одиниці – це рівняння з багатьма невідомими, але якщо все буде зберігатися приблизно в тих співвідношеннях, які є зараз, ми матимемо точно до вересня місяця (стабільний курс долара), а далі подивимося “, – наголосив він.

На сьогодні в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара готівкою зміцнився на 10 копійок і досяг позначки 37,30 грн/дол. Однак щодо євро курс гривні ослаб на 15 копійок і склав 40,80 грн/євро.

Варто зазначити, що у “ПриватБанку” курс готівкового долара залишився незмінним порівняно з попереднім днем ​​і становить 37,25 грн за долар. Курс долара для безготівкових розрахунків у цій банківській установі становив 37,45 грн, а євро – 40,65 грн.

Читайте також  Що буде з доларом після війни: експерт дав несподіваний прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело