“Тотальна гроза рине на ці області України з жахливою силою, шалений град хлине на вулиці цих міст”: синоптики про погоду вже скоро…

“Тотальна гроза рине на ці області України з жахливою силою, шалений град хлине на вулиці цих міст”: синоптики про незвичайну погоду вже скоро

Експерти повідомляють українцям про те, що впродовж липня варто очікувати як на жарку погоду, так і на величезну кількість опадів водночас.

Як інформує “Суспільне”, липень 2023 року в Україні очікується теплим, але дещо дощовим. Про це розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Діана Кривобок.

Вона зазначила, що цьогоріч середньомісячна температура буде вищою за норму на кілька градусів.

У липні, за прогнозами Укргідрометцентру, значення температури по усій території країни будуть в межах норми. Водночас денна спека змінюватиметься дощами, яких місцями буде дещо більше за норму.

“Очікуємо короткочасні дощі з грозами та можливим градом опісля високих температур у денні години. Також прогнозуємо пориви вітру та шквали. Вночі температура буде у межах 20º по всій території України, а вдень — 27-30º. На півдні та сході країни — 31-34º, для цих регіонів — це нормальна температура. Переважатиме північно-східний та східний напрям вітру”, — зазначила Діана Кривобок.

Середньомісячна температура у липні 2023 року буде вищою за норму на кілька градусів.

“Передбачається у межах 20-25º, у Карпатах трішки нижче — 16-18º. Це на 1-2º вище за норму. Кількість опадів у липні очікується на рівні — приблизно 42-95 мм, у Карпатах, на Прикарпатті та у Рівненській області місцями 101-170 мм. Ці показники у межах норми та некритичні, за цей період завжди випадає така кількість опадів. Дещо більше опадів буде у центральних областях та в Криму, але для липня — це цілком нормально”, — додала синоптикиня.

Червень 2023 року, за словами Діани Кривобок, був “доволі характерним у порівнянні з минулими роками”, але усі показники були в межах норми:

Читайте також  Коли закінчаться дощі і холод в Україні: синоптики показали карту і назвали дату потепління

“Так, було трішки більше дощів, але, пригадавши попередні роки, були спочатку дощові, згодом посушливі червні. Цьогоріч знову з опадами. Тому не можна сказати, що він був по-особливому дощовим, усе в межах норми. На початку місяця було прохолодно, а в кінці — стало тепліше, все збалансувалось”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело