В українців ноги підкосилися: Рада ухвалила новий закон – скоро все залишимося без грошей та з великими проблемами

В українців ноги підкосилися: Рада ухвалила новий закон – скоро все залишимося без грошей та з великими проблемам

Що зміниться?
Рада ухвалила податковий законопроєкт


Народні депутати підтримали законопроєкт №8401 щодо нових податків, що є однією із вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляється у Telegram-каналі Залізний нардеп.

Народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк поділився, що ухвалена друга редакція цього законопроєкту передбачає:

З 1 серпня 2023 року скасувати 2% єдиний податок. Але законопроєкт регулює перехід із 2% єдиного податку (ЄП). Платник матиме право подати заяву на відмову від застосування 2% ЄП та вказати, на яку систему він бажає перейти. Без подання такої заяви, а також якщо заявник не вкаже в документі бажану систему, платник 2% ЄП автоматично буде переведений на систему, де перебував до переходу;
Нещодавно створені об’єкти господарювання, які з дня державної реєстрації обрали 2% ЄП, автоматично вважатимуться платниками ЄП третьої групи зі ставкою 5%;
Автоматичне поновлення прав та зобов’язань платників ПДВ для тих суб’єктів, у кого реєстрацію платника ЄСВ було припинено;
Надати платникам податків, які у 2023 році перейшли з 2% ЄП на загальну систему право повторної перейти у поточному році на спрощену систему на власний розсуд за допомогою подання заяви. При цьому у разі подання заяви до 1 вересня 2023 року такий платник вважатиметься платником ЄС з 1 серпня 2023 року.
Також законопроєктом з 1 серпня частково скасовується мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів – алкоголь, тютюн, паливо, грального бізнесу та фінансових послуг.

З 1 жовтня 2023 року повернеться відповідальність за порушення у сфері застосування РРО. Виняток становитимуть прифронтові території та зони можливих бойових дій.

Читайте також  Путін завів колони військових і танки у Білорусь: що відбувається

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело