“Ніхто не чекав такого від курсу валют, долар сягнув психологічної межі”: експерти сказали, чого українцям очікувати в обмінниках

“Ніхто не чекав такого від курсу валют, долар сягнув психологічної межі”: експерти сказали, чого українцям очікувати в обмінниках

Долар повернувся до знецінення проти кошика з 6 інших валют. У четвер, 22 червня 2023 року, Індекс долара США коливається на рівні 101,96.

Як інформує “24”, котирування під час торгів впали на 0,11%, згідно з даними Yahoo!Finance. Загалом індекс коливається в діапазоні від 101,94 до 102,16.

Крайні позиції для Індексу долара США за 12 місяців:

Максимально індекс зростав до 114,78. Це його рекордне значення за 20 років;

Найслабшу позицію цей індикатор за рік зафіксував на рівні 100,79, інформує CNBC.

Що впливає на позиції долара США

Долар впав майже до мінімального значення за місяць. Валюта змінила динаміку на ринку після виступу очільника Федеральної резервної системи США перед Конгресом. Зокрема, він заявив, що подальше підвищення процентної ставки – це досить хороше припущення, якщо економіка буде й надалі демонструвати поточну динаміку, інформує видання CNBC.

Після цього Індекс долара США впав на 0,5%. Крім того, ринку мають сумніви, що варто очікувати ще двох підвищень ставки до кінця поточного року.

Експерти з компанії MPS вважають, що долар може втратити 5% щодо інших валют у другій половині 2023 року. Нагадаємо, що видання Bloomberg визначило прогнози від MPS найбільш точними за перший квартал 2023 року.

Читайте також  Курс долара продовжив падіння на міжбанку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело