Війна може завершитись в листопаді: тепер є лише один мирний план – політолог

Війна може завершитись в листопаді: тепер є лише один мирний план – політолог

Після боїв в Курській області, Путін в глухому куті. Тому він вже не може може апелювати до інших мирних ініціатив, крім української.

Київ напрацьовує мирний план до листопаду, саме цього місяця війна може дійти до фіналу. Диктатор Путін не може тепер пропонувати жодні мирні пункти, крім тих, що висунуті дипломатичними представниками України.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

“Путін перебуває, як загнаний у кут вовк. І в цій ситуації, звичайно, є певні ризики його нелогічних рухів. Очевидно, що зараз кремлівський режим захищатиметься. Відбувається перекидання резервів. Оголошено антитерористичну операцію, керовану ФСБ. Той же Дюмін, охоронець Путіна, відповідно, має координувати ситуацію в Курській області. Однак це показує, що у Путіна немає відповідей щодо того, як виходити з нинішньої ситуації”, — сказав Чаленко.

На переконання політолога, Путіну більше нема до чого апелювати. Саме тому у цій ситуації так звані мирні ініціативи Китаю і Бразилії стають неактуальними.

“Китай із Бразилією пропонували нібито альтернативний “мирний план” — зупинити бойові дії по лінії зіткнення. Але на цей час це вже не працює. Жодним чином не працює, оскільки операція в Курській області ставить Путіна в глухий кут. І він не може тепер апелювати до якихось інших ініціатив, окрім української, щодо української формули миру і того мирного плану, який напрацьовуватиметься до листопада. Тому ситуація у Путіна вкрай складна. І я впевнений, що цим скористаються як представники демократичного цивілізованого світу, так і його партнери, які будуть і далі видавлювати з Росії все, що тільки можна”, — заявив гість ефіру.

Весь той образ про непохитного і вічного Путіна, який створювався роками, рухнув. Це бачать і російські еліти.

“Цей образ Путіна росіянами чим далі, тим гірше сприймається. І я абсолютно впевнений, що навіть на майбутніх виборах у вересні, у них же псевдовибори будуть ще, єдиний день голосування, та ж “Единая Россия”, ось побачите, у зв’язку з цією ситуацією в Курській області, втратить дуже серйозно”, — зазначив гість ефіру.

Українські позиції будуть сильнішати, що слабше себе показуватиме кремлівський режим.

“Бачачи зараз слабкість Путіна навіть у ключовій військовій сфері, зрозуміло, що зокрема і питання допомоги, фінансування України будуть посилені партнерами. І питання щодо нового санкційного тиску на РФ також, я думаю, набуде нового дихання”, — наголосив Чаленко.
Переговори України та Росії – останні новини
До слова, Україна може почати переговори з РФ після закріплення ЗСУ в Курську. Демократична партія США буде форсувати тему запуску переговорів, вважає політтехнолог Марат Гельман. За його словами, якщо раніше Зеленському потрібно було відтягувати переговори, бо не було зрозуміло, де предмет торгу, то тепер ситуація різко змінилася.

Як заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, після операції на Курщині ми посадимо Росію за стіл переговорів примусом. Як зазначає Подоляк, крім економічних і дипломатичних засобів, йдеться також про військовий інструмент.

Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Збройних сил України Максим Жорін розповів про вдалий час, щоб підписати мирну угоду. На його думку, держави-сусіди Росії мають увійти на територію РФ, “відрізати” її частини та офіційно приєднати їх собі.

Читайте також  "путін нарешті помре і війна скінчиться": прогноз на рік від британського провидця, який передбачив ковід та Brexit

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело