Керівників підприємств зобов’яжуть доставляти ухилянтів в ТЦК: в ЗСУ розповіли про зміни в мобілізації

Керівників підприємств зобов’яжуть доставляти ухилянтів в ТЦК: в ЗСУ розповіли про зміни в мобілізації

Керівники підприємств усіх форм власності, представники ЖЕКів та ОСББ, а також селищні голови, старости і представники територіальних громад на рівні зі співробітниками ТЦК можуть вручати повістки військовозобов’язаним. Коли ж “Оберіг” буде остаточно синхронізований з усіма іншими реєстрами, керівник підприємства буде зобов’язаний особисто доставити співробітника-ухилянта до ТЦК.

Про це розповів

 начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

За його словами, ухилянтом вважається, людина, яка, наприклад, змінила адресу проживання, проте не стала на облік до нового територіального центру комплектування за місцем проживання. Не оновивши свої облікові дані, не ставши на облік до нового ТЦК, людина вважається такою, що намагається уникнути мобілізації.

Фітьо зазначив, що зараз працює електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”, проте на даний момент він ще не синхронізований з іншими державними реєстрами.

“Коли відповідний законопроект буде прийнято, то в більшості випадків потреба в заходах оповіщення просто відпаде, тому що будуть синхронізовані різні існуючі бази даних”, – зауважив він.

Коли ж дані будуть повністю синхронізовані, то, наприклад, відповідно до місця сплати ПДФО, ТЦК буде звертатися до власника підприємства, про те, що громадянину необхідно з’явитися до ТЦК. І керівник підприємства буде зобов’язаний особисто доставити даного військовозобов’язаного до ТЦК та СП.

Читайте також  Мобілізація в Україні: які дані буде внесено в Єдиний державний реєстр призовників

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело