На майбутніх пенсіонерів чекає розчарування: у розмір виплат зарахують лише частину періодів – до чого готуватися

На майбутніх пенсіонерів чекає розчарування: у розмір виплат зарахують лише частину періодів – до чого готуватися

Важливо знати!
У ПФУ поділилися, який період входить до страхового стажу
З початку повномасштабної російської військової агресії багато українців залишилися без роботи та заробітку. Така ситуація може вплинути на майбутню пенсію. Фахівці ПФУ відповіли на питання, який період входить до страхового стажу, пише На пенсії.

Щоб період трудової діяльності було зараховано до страхового стажу, людині потрібно офіційно працювати й щоб роботодавець платив за нього регулярно податки.

Також якщо людина втратила роботу, але вона стоїть на обліку в Центрі зайнятості як безробітний, цей період теж буде враховано їй у страховий стаж.

З таким питанням звернулася до фахівців ПФУ жінка, якій 57 років. Поки вона отримуватиме виплати та стоїть на обліку, тоді цей період входитиме до страхового стажу.

На цей період для обчислення пенсії фахівці враховуватимуть заробіток у розмірі мінімальної заробітної плати, яка зараз встановлена ​​Кабміном у розмірі 6700 грн.

Якщо безробітного відправлять на перенавчання, підвищення кваліфікації, перепідготовку та інше, тоді цей період входитиме до страхового стажу.

Але якщо людина вирішила відкрити власний бізнес, надала бізнес-план і Центр зайнятості виплатив одноразову допомогу на ведення підприємницької діяльності, тоді такі періоди до страхового стажу не зараховуються.

Але віднедавна кожен українець може подбати про свою майбутню пенсію, сплачуючи добровільні внески на обов’язкове загальнодержавне пенсійне страхування.

Суть його в тому, що всі громадяни України, починаючи з 16 років, можуть за себе або третю особу сплачувати щомісяця добровільно внески в тому розмірі, який вважатимуть за потрібне.

Тим самим їм буде враховано цей місяць у страховий стаж, а якщо людина офіційно працює, вона тим самим підвищить свій розмір зарплати, яка важлива при обчисленні розміру пенсії.

Читайте також  Податкова повідомила, скільки сплачуватимуть ФОПи у 2020 році

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело