“Шалена гроза накриє ці області України прямо на вихідних, лють стихії проявиться у цьому регіоні”: синоптики про погоду…

“Шалена гроза накриє ці області України прямо на вихідних, лють стихії проявиться у цьому регіоні”: синоптики про погоду

Синоптики кажуть, що спекотливість травня знову зміниться дощами, зливами і грозами. Й очікувати їх слід вже у ці вихідні.

Як інформує “СПортал”, у майбутні вихідні 27-28 травня за даними Sinoptik.ua очікується тепла, але дощова погода. Посушливий травень наче схаменувся і згадав про традиційні зливи та грози, подекуди вони будуть дуже сильними.

Субота, 27 травня

У суботу найтепліше буде на півдні, на Закарпатті, Кіровоградщині, Черкащині, Запоріжжі, Полтавщині, Дніпропетровщині, Київщині, Сумщині та Чернігівщині. Температура тут становитиме від +25 до +26 °С. У східних регіонах, на Буковині, у Вінницькій та Хмельницькій областях очікується +20…+23 °С, а на заході, Волині, у Рівненській та Житомирській областях – до +18…+21 °С.

Опади обійдуть стороною тільки Львівську, Волинську, Рівненську, Тернопільську та Івано-Франківську області, на решті території синоптики прогнозують зливові дощі з грозами. Незважаючи на це, вихідні не обов’язково мають бути зіпсовані.

Можливо, це ідеальний час для організації дня настільних ігор або складання пазла на 1000 деталей у компанії друзів.

Неділя, 28 травня

Після суботніх дощів у неділю стане трохи прохолодніше. У західних областях температура повітря становитиме від +18 до +20 °С, у центральних, північних і східних регіонах – від +19 до +22 °С, на півдні та південному сході – близько +24 °С.

У західних, північних і центральних областях очікується без дощова погода, але на півдні, південному сході та сході України можливі зливи з грозами.

Рекомендується завчасно скоригувати плани на неділю, враховуючи цю інформацію.

Понеділок, 29 травня

Новий тиждень розпочнеться з короткочасних дощів та гроз у західних, південних та південно-східних областях України. В інших регіонах погода на початку тижня буде малохмарною, без опадів. Середня температура повітря в країні становитиме +23…+25 °С.

Читайте також  День перемоги! Зеленський у Парижі вразив своїм вчинком. Дзвінкий “ляпас” російським пропагандистам

Зверніть увагу, що прогнози погоди можуть змінюватися, тому рекомендується стежити за оновленнями ближче до дати. Незважаючи на можливі дощі, вихідні можуть бути приємними і радісними, якщо ви підготуєтеся заздалегідь і будете готові до будь-яких погодних умов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело