В Україні підвищать зарплати військовослужбовців на фронті та у тилу, – ВРУ

В Україні підвищать зарплати військовослужбовців на фронті та у тилу, – ВРУ

У Верховній Раді практично узгодили питання підвищення зарплат військовослужбовцям. Найближчим часом має бути озвучено фінальне рішення. Про це повідомив член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За словами депутата ВРУ, було створено спеціальну робочу групу, щоб створити справедливі фінансові умови для бійців на фронті та тиловиків. Вдалося напрацювати алгоритми, які будуть абсолютно адекватними та справедливими внескам українських захисників у наближення нашої перемоги.

Кому із військовослужбовців підвищать зарплати

Очікується, що заробітні плати збільшать:

  • строковикам;
  • інструкторам;
  • курсантам навчальних закладів з військовими навчальними підрозділами та вищих військових установ;
  • військовослужбовцям усіх структур сил оборони та безпеки.

Народний обранець додав, що керівники робочої групи найближчими днями проведуть брифінг та докладно розкажуть про напрацювання.

Як розраховують зарплату військовослужбовцям

Грошове забезпечення військових зараз складається із двох частин. Це основна, яка залежить від посади та звання, кваліфікації та умов служби. Також є додаткова частина – це надбавка за особливості несення служби, науковий ступінь, режим секретності, спортивне чи почесне звання.

Міністерство оборони України взимку збільшило мінімальну суму грошового забезпечення до 20 000 грн. Таку суму отримує солдат-контрактник. Поліцейські та рятувальники отримують щонайменше 17 000 грн.

Читайте також  Зеленський заявив, що в Україні зросте мінімальна зарплата: коли і на скільки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело