Якщо не спіймають на вулиці чи вдома: ТЦК освоїли безвідмовний метод вручення повісток

Якщо не спіймають на вулиці чи вдома: ТЦК освоїли безвідмовний метод вручення повісток

Подробиці
У військовозобов’язаних не вдасться уникнути вручення повістки

У рамках проведення мобілізації в Україні керівники підприємств та організацій зобов’язані на запит ТЦК надавати списки військовозобов’язаних серед співробітників. Якщо ж виявиться, що серед працівників є людина, яка не стоїть на обліку, її можуть сповістити та призвати, заявив помічник начальника правової роботи Одеського обласного ТЦК Іван Жук у коментарі “7 каналу”.

За його словами, нові правила передбачають і вручення повісток через роботодавця. Нововведення він пояснив на прикладі.

Наприклад, військовозобов’язаний працює у Києві, але зареєстрований у Харківській області. У такому разі обидва військкомати не можуть видати повістку, адже київський не має даних про особу, а в зоні відповідальності харківського громадянин фактично не проживає і не з’являється.

Жук пояснив, що для синхронізації даних глави підприємств та організацій зобов’язані на запит військкоматів надавати списки військовозобов’язаних, що працюють на них.

Представник Одеського обласного ТЦК наголосив: “Я вважаю, що такі зміни є доцільними”.

Іван Жук також нагадав, що всі військовозобов’язані в Україні мають повідомляти про зміни статусу, місця проживання та ін. Він наголосив, що дотримання законів спростить роботу військкоматів та життя громадян, а також підвищить ефективність мобілізації в країні.

Читайте також  До останнього просила врятувати її: деталі смерті породіллі у Запоріжжі вразили усіх

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело