Більшість українців за звільнення Криму і вихід на кордони 1991 року – опитування

Більшість українців за звільнення Криму і вихід на кордони 1991 року

Близько 24% українців вважають, що Україна могла б утриматися від силового сценарію повернення Криму в разі звільнення всіх територій включно з Донбасом.

Приблизно 68% українців дотримуються точки зору, згідно з якою Україна повинна спробувати звільнити військовим шляхом всі свої території в межах 1991 року, включаючи окупований Крим. Близько 24% вважають, що від силової операції на Кримському півострові слід утриматися в разі повернення всіх територій разом з Донбасом. Про це йдеться в дослідженні Київського міжнародного інституту соціології.

Згідно з даними опитування КМІС, який проводився в період з 22 лютого по 6 березня, більшість українців (68%) вважають, що Україні слід намагатися звільнити всі свої території навіть у тому випадку, якщо з’явиться ризик скорочення підтримки з боку Заходу і тривалої війни з Росією.

У свою чергу, близько 24% респондентів дотримуються точки зору, згідно з якою Україна могла б утриматися від військової операції в Криму в обмін на звільнення всіх територій разом з окупованим Донбасом.

Примітно, що всього 8% респондентів не змогли відповісти на питання.

Опитування проведено серед 2007 респондентів на підконтрольних Києву територіях України. У ньому брали участь громадяни, які виїхали з країни після початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року.

Читайте також  “Ми почнемо їх всіх розстрілювати..” Висловлювання Жириновського про українців сколихнуло всю країну. Від подробиць кров холоне в жилах

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело