Комунальникам дали добро: хто може законно вручити повістку у військкомат

Комунальникам дали добро: хто може законно вручити повістку у військкомат

Стало відомо, хто і як може вручати повістки українцям

У зв’язку з тим, що воєнний стан триває, українські військовозобов’язані чоловіки отримують повістки. Досвідчений адвокат розповів, чи законно вручати повістки у військкомат через родичів, смс, в кафе, метро тощо.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «1+1»

Як відомо, повістки отримують чоловіки віком від 18 до 60 років. Також 30 грудня Кабінет міністрів України ухвалив новий закон, у якому йдеться про те, що українські чоловіки, які перебувають за кордоном, мають також ставати на військовий облік.

Український адвокат Андрій Новак попередив, що повістку в Україні можуть вручити абсолютно будь-де. Однак це не означає, що українця одразу ж заберуть на фронт.

Крім цього, він зауважив, що українців ніхто не може силою вести у військкомат чи переслідувати їх за відмову від повістки, оскільки це вважається правопорушенням. Якщо ж така ситуація станеться, то слід звертатися за юридичною підтримкою.

Важливо зазначити, що на сьогоднішній день повістки можуть вручати: працівники та співробітники Центрів комплектування, роботодавці, керівники у навчальних закладах, а також представники органів місцевого самоврядування та обслуговуючих компаній.

Читайте також  Що станеться 2024 року і чого чекати українцям: головні прогнози

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело