Під загрозою не тільки Україна: Путін і Лукашенко могли планувати напад на Польщу – експерт

Під загрозою не тільки Україна: Путін і Лукашенко могли планувати напад на Польщу – експерт

Польща вже перекидає свою важку бронетехніку ближче до кордону.

Російський диктатор Володимир Путін вирушив з візитом до Білорусі вперше за 3 роки. Вважається, що після цього візиту можуть бути негативні наслідки для України. Однак серйозна загроза може нависнути і над Польщею, а також країнами Балтії. Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов, повідомляє ТСН.ua.

Експерт не заперечує, що Росія і Білорусь можуть діяти за “Сувалкським сценарієм” – напад на країни Балтії з боку Білорусі.

“Країни Заходу не виключають можливості військових провокацій проти Польщі та країн Балтії з боку Білорусі та Росії”, – сказав експерт.

Він звернув увагу на те, що Польща останнім часом передислокує на зазначений напрямок американські танки Abrams, південнокорейські танки та іншу важку бронетехніку.

Поїздка Путіна до Лукашенка
Директор-агресор Росії Володимир Путін вперше за 3 роки вирішив сам поїхати до колеги, голови Білорусі Олександра Лукашенка в Мінськ. Лукашенко зустрічав Путіна разом зі своїм сином. Примітно, Путін, коли сходив з трапа літака, не помітив останню сходинку і смішно її перестрибнув.

Що цікаво, Путін летів до Мінська у супроводі винищувачів. Для конспірації Кремль наказав підняти в повітря три урядові борти. Разом з Путіним до столиці Білорусі вирушили міністр оборони Шойгу і глава МЗС Лавров.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв раніше заявив, що Путін поїхав до Мінська, швидше за все, для того, щоб умовити Лукашенка прийняти рішення про ширшу участь своїх військ у військовому вторгненні в Україну. Зокрема, Росії потрібно, щоб білоруська армія брала участь у наземних операціях.

Читайте також  “Святкував”: на День Незалежності України Медведчук літав до Росії

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело