Ракети Путіна знайшли нову мішень в Україні: які наслідки матимуть удари по газовій інфраструктурі…

Окупанти створюють загрозу для опалювального сезону в Україні.

Росія 17 листопада здійснила масований ракетний обстріл інфраструктурних об’єктів України. Під ударом опинилися, зокрема, об’єкти газової інфраструктури. Крім того, внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки, десятки людей у Дніпрі, Харківській та Одеській областях зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Експерти зазначають, що окрім електростанцій, мішенями окупантів стали газовидобувні об’єкти. ТСН.ua зібрав подробиці про нову ракетну атаку РФ і її можливі наслідки.

Окупанти воюють проти електрики й тепла

“Щойно сталася чергова російська терористична атака. Зранку – десятки ракет. Цивільні об’єкти – головна мішень. Росія воює проти електрики й тепла для людей, підриває електростанції та інші енергооб’єкти”, – прокоментував обстріл 17 листопада президент України Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що росіяни почали бомбити газовидобуток України. Прем’єр також повідомив про атаку на “Південмаш” у Дніпрі.

Радник президента додав, що Росія повинна компенсувати Україні всі завдані збитки.

“Навіть незважаючи на те, що збитки є, ми розуміємо, хто буде їх виплачувати. Чітко про це було сказано в ООН, президент, виступаючи на G20, чітко про це сказав – Російська Федерація. Ми заберемо їхні 350 млрд доларів золотовалютних резервів, ми наближаємося до того, щоб їх забрати”, – заявив він.

Росія не досягне перемоги з однієї простої причини – експерт
Військовий експерт Олександр Коваленко в ефірі каналу Freeдом висловив переконання, що ракетні удари окупантів по енергетичній інфраструктурі не досягнуть поставленої мети.

“Перемоги вони не досягнуть з однієї простої причини. Україна – це країна з розвиненою технічною та технологічною складовою. Країни з розвиненою технічною та технологічною складовою володіють можливістю відновлення зруйнованих об’єктів. Вони боролися із залізницями, місяць обстрілювали залізничні вузли та об’єкти, а потім опустили руки, бо зрозуміли, що це безглуздо”, – зазначив експерт.

Читайте також  Війна нарешті може завершитися: яку гучну заяву зробили в США та перед яким вибором постане Путін

На думку Коваленка, в разі нових обстрілів окупанти “більш завзято діятимуть, тому що це елемент терору, на який вони роблять ставку”.

“Вони вважають, що якщо залишать Україну без світла, зв’язку, водопостачання, тепла, це дасть їм якусь гіпотетичну перемогу. Насправді це ще більше згуртовує громадян України в спільній ненависті до російських окупантів”, –наголосив він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело