До Львова можна не їхати? Садовий озвучив радикальне рішення через коронавірус

До Львова можна не їхати? Садовий озвучив радикальне рішення через коронавірус

Починаючи з суботи, 30 жовтня, у Львові, де медики поставили владі ультиматум, посилюється карантинний режим, тому в місті запроваджують низку нових обмежень.

Про них мер Львова Андрій Садовий повідомляє у своєму Telegram-каналі.

Він нагадав, що світовий досвід та ситуація в наших лікарнях показують – невакциновані хворіють важче. Тому всім слід бути вакцинованими двома дозами препарату проти коронавірусу.

З 30 жовтня у місті:

  • Заклади, які продають товари першої необхідності, працюють лише за умови, що усі працівники вакциновані.
  • Усі масові заходи будуть заборонені.
  • Установи культури зупиняють роботу.
  • Громадський транспорт може перевозити не більше 50% пасажирів від загальної пасажиромісткості. Вакцинація для водіїв та контролерів обов’язкова. Усі пільговики, окрім учасників бойових дій, можуть безкоштовно користуватися транспортом з 11:00 до 16:00.

Торгові центри та ринки
Доступ до непродовольчих магазинів дозволено лише для вакцинованих відвідувачів. Продукти першої необхідності можна придбати в масці та дотримуючись дистанції.

Сервісні послуги
Такі заклади можуть працювати лише за повної вакцинації працівників та заповненості приміщень не більше, аніж на 50% (продаж техніки тощо).

Громадське харчування
Заклади працюють лише за повної вакцинації працівників і відвідувачів. Не більше 4-х осіб за столиком і до 50% заповненості приміщень.

Спортивні заклади
Дозволено лише індивідуальні заняття при повній вакцинації працівників та відвідувачів.

Товари першої необхідності
Доступ до закладів продажу продуктів, медпрепаратів, пального тощо. (продмаги, аптеки, АЗС) дозволено за заповненості торгової площі не більше 50%.

“Моніторингові групи разом із поліцією активно перевірятимуть дотримання всіх правил. Порушники будуть закриті. Усі повинні жити та працювати на рівних умовах”, – додав мер Львова.

Читайте також  Померла українська кінорежисерка Кіра Муратова

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело