Це останній етап: генерал Маломуж розповів, що до Нового року ЗСУ можуть зайти до Криму

Війна, яку Росія розв’язала на території України, плавно та впевнено йде до завершення. І результат буде лише один – повна та беззаперечна перемога України

Військові експерти та аналітики намагаються якнайретельніше спрогнозувати подальші кроки ЗСУ, щоб визначити та намітити термін, коли нарешті весь світ зможе видихнути, а українці перестануть бояться тривог.

Керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках генерал армії Микола Маломуж розповів, яким він бачить кінець цієї війни. Подробиці повідомляє Обозреватель.

Маломуж зазначив, що зараз розпочався останній системний етап визвольної операції. На думку розвідника, найближчого місяця буде звільнено Херсон, а також деокуповано частини Херсонської та Запорізької областей. Після цього ЗСУ рушать на Донбас – звільняти Луганськ та Донецьк. А до Нового року, за найоптимістичніших прогнозів, українське військо зайде на територію анексованого Криму.

“Водночас не можна недооцінювати противника. Необхідно пам’ятати, що він нарощує ресурси, особливо за рахунок найманців – вагнерівців, кадировців та інших мобілізованих, і підтягує резерви на південь”,- наголосив Маломуж.

Водночас аналітик сказав, що російські окупанти продовжать атакувати об’єкти критичної інфраструктури. Проте Захід взявся допомогти, а значить 90% неба України буде закрито новітніми системами протиповітряної оборони, а значить ні балістичними ракетами, і дронами-камікадзе, і тактичним озброєнням типу С-300, “Град”, “Смерч” або “Ураган” Україну більше не налякати.

Також Маломуж наголосив, що можливими цілями для ракетних атак можуть бути Рівненська та Хмельницька АЕС.

 

Читайте також  Таролог назвала остаточний термін перемоги України у війні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело