Готовий здатися? У Ердогана заявили, що Путін хоче історичну угоду із Заходом

Готовий здатися? У Ердогана заявили, що Путін хоче історичну угоду із Заходом

Українці з 24 лютого чекають, чим закінчиться путінське божевілля. На це чекають як в Україні і в Європі, так і в Російській Федерації.

Стало відомо, що президент Росії Володимир Путін прагне укласти новий договір із Заходом, і таким чином вплинути на перебіг війни в Україні та, можливо, зняти з себе та свого оточення санкції.

Докладніше про це повідомляють УНІАН, посилаючись на радника президента Туреччини.

Радник Ердогана зазначив, що Володимир Путін хоче підписати велику угоду із Заходом. Зрозуміло, вона стосуватиметься України, але в основному там будуть описані позиції щодо подальших відносин між Росією та всім західним світом.

По суті, Путін хоче переписати домовленості, які були укладені наприкінці «холодної війни». Водночас радник Ердогана зазначив, що оскільки Україна відмовилася вести переговори з Росією, доки її президентом є диктатор Путін, то є шанс, що надалі переговорний процес може відновитися. У той же час Туреччина очікувала, що Володимир Зеленський піде на такий крок, і це також обговорювалось між Туреччиною та США.

Варто нагадати, що турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган вже не раз пропонував стати посередником в українсько-російських переговорах з метою завершення війни. За участю Ердогана було вирішено питання із зерном, а також обмін полоненими, під час якого звільнили героїв «Азовсталі».

Читайте також  Ердоган заявив, що Шольц змінив свою позицію щодо "диктатора" Путіна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело