Путін втратив Крим: генерал розповів, як Кремль програв найважливішу битву

Путін втратив Крим: генерал розповів, як Кремль програв найважливішу битву

Тепер стає зрозуміло, що Путін уже й сам зрозумів, що вторгнення в Україну було його фатальною помилкою.

Сидів собі старий на своїй майже довічній посаді, вдавав, що він – президент Росії, що піклується про бідних росіян навіть у забутій Богом Бурятії чи Туві. Навіть у затопленому фекаліями Архангельську на Путіна ще хоч якось сподівалися.

Але після вторгнення в Україну навіть оленярі з далеких регіонів РФ почали розуміти: їх кидають на забій, як гарматне м’ясо. Україна – незалежна держава, яка не хоче бачити на своїй території вбивств та насильства від рук російського солдата. Від рук будь-якого солдата взагалі. Але на Україну ніхто не нападав, окрім росіян.

Щодо російських солдатів: Україні взагалі не потрібні російські солдати – на них тут ніхто не чекає, вони з України повертатимуться додому в чорних мішках для тіл. Але Путін вважає, що він має знищити всю свою армію, намагаючись захопити Україну. Він уже розуміє, що втратив у цій війні і армію, і економіку, і виборців, і Крим.

За словами генерала-лейтенанта запасу, екс-заступника начальника Генштабу ЗСУ Ігоря Романенка, Росії нема чим відповідати на удари ЗСУ по окупованому Криму, оскільки арсенали РФ спустошені або приведені в повну технічну непридатність – армію розкрадено та виснажено.

Нічим, крім ядерної зброї, Путін більше похвалитися не може. Про це Романенко заявив виданню Главред.

За словами Романенка, західні країни та США “змусили Путіна зробити заяву про те, що оскільки Україна – не ядерна держава, РФ не збирається застосовувати проти неї ядерну зброю”.

“Путін чудово розуміє, що, якщо він програє у цій війні, для нього настане політична смерть, а, може, не тільки політична. Тож у Росії не так багато можливостей для відповіді на вибухи в Криму. Її можливості обстріляти українські міста відомі, і РФ вкотре показала їх у День незалежності України, до того ж у РФ не хочуть визнавати, що Крим, який “зайшов у російську гавань”, який для Росії “закрите питання” і “відрізаний скибку”, обстрілює Україна, намагаючись повернути своє. Адже така зміна риторики та інформаційна легалізація стануть частиною поразки РФ”, – зазначив експерт.

Читайте також  Путін уже зрозумів, що його грохнуть: Піонтковський розповів, що відбувається у Кремлі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело