Спроба захоплення Києва та повтор вторгнення з Білорусі: Залужний розповів, що може статися у 2023-му році

Спроба захоплення Києва та повтор вторгнення з Білорусі: Залужний розповів, що може статися у 2023-му році

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із першим заступником голови парламентського комітету з питань нацбезпеки генералом Михайлом Забродським підготував аналітичний матеріал.

Цілком можливо, що вже наступного року Путін спробує повторно взяти Київ, не виключено й спроби прориву з боку Білорусі.

Відповідний прогноз міститься у статті Валерія Залужного та Михайла Забродського “Перспективи забезпечення військової кампанії 2023 року: український погляд”, яка розміщена на сайті Укрінформу.

Залужний і Забродський зазначають, деякі оперативні перспективи для противника проглядаються на Ізюмському і Бахмутському напрямах. Імовірною кінцевою метою таких дій може бути розглянутий вихід на адміністративний кордон на Донеччині.

Ще більш привабливою для противника може бути перспектива просування у Запорізькому напрямку. Вона забезпечує подальші дії на північ та створення прямої загрози оволодінню Запоріжжям та Дніпром, що призведе до втрати української сторони контролю над значною частиною Лівобережної України.

Не виключені з порядку денного повернення до задуму захоплення Києва та загроза повторного розгортання бойових дій з території Республіки Білорусь.

“Але найбільше можливостей відкриває подальше просування на Південнобузькому напрямку оперативним плацдармом на правому березі річки Дніпро. Успіх на Півдні, при його швидкому та правильному використанні, може мати подвійний ефект. З одного боку, цілком реальні перспективи оволодіння Миколаєвом та Одесою. З іншого – створення загрозливого спрямування у бік Кривого Рогу, а надалі – і загрози центральним та західним регіонам України”, – зазначають автори матеріалу.

Читайте також  "Фото дня": у Харкові пасажири знайшли спосіб обійти обмеження на перевезення

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело