Запроваджують з 11 січня 2024 року: українців попередили про зміни…

Запроваджують з 11 січня 2024 року: українців попередили про зміни

Кабінет міністрів України скасував чинні норми, які регулюють маркування упаковок сигарет та тютюнових виробів загалом. Натомість з 11 січня 2024 року будуть запроваджені нові.

Україна йде шляхом запровадження директиви Європейської комісії під номером 40/2014. Одне із завдань положення — змінити вигляд пачок із сигаретами. В цьому випадку йдеться про зміни у дизайні — буде більший акцент на медичних попередженнях. У світі такі норми діють вже у 42 країн і, за свідченням, є ефективними у боротьбі з курінням.

Цього року було затверджено нові набори ілюстрацій, які розміщуватимуть на пачках. Нове текстове та графічне зображення з 11 січня наступного року займатиме не менше 65% площі пачки. Маркування з медичним попередженням було розроблено міністерством охорони здоров’я.

На урядовому порталі зазначається, що майбутні зміни є складовими цілісної програми, яка покликана боротись з тютюнопаління. Нагадаємо, в Україні вже запроваджено ряд обмежень та заборон. Наприклад, у липні цього року було заборонено продавати ароматизовані сигарети та тютюн для самокруток. Також введено заборону реклами, яка б стимулювала продаж електронних сигарет та пристроїв для паління тютюнових виробів.

Розроблені зміни, які почнуть діяти з наступного року, покликані ще більше акцентувати на здоров’ї громадян та наочно показати, до чого може призвести тютюнопаління.

Читайте також  Середню зарплату в Україні розраховуватимуть по-новому: чому це вигідно для громадян

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело