“Нові правила”: обмінники зобов’яжуть змінити роботу, що буде із курсом валют і чого чекати українцям?

“Нові правила”: обмінники зобов’яжуть змінити роботу, що буде із курсом валют і чого чекати українцям?

Ідею змінити правила сплати податків для валютних обмінників підтримали депутати Верховної Ради.

Тепер небанківські установи, які опікуються обміном валют, можуть зобов’язати платити авансом податку з прибутку у вигляді трьох мінімальних зарплат, тобто. 19,5 тис. грн на місяць.

Як інформує “Obozrevatel”, відповідний законопроект №7655 було прийнято у першому читанні 7 вересня, повідомив автор документа, голова профільного комітету ВР, нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев. За документ проголосувало 247 нардепів, уточнив Ярослав Железняк (“Голос”).

Якщо законопроект приймуть у другому читанні та його підпише президент, кожен пункт обміну готівкової валюти щомісяця має сплачувати авансовий внесок з податку на прибуток. Авансовий платіж можна буде відняти від фактичного прибуток за підсумками діяльності. Але якщо розмір податку виявиться меншим або прибутку зовсім немає, аванс все одно не буде повернений.

При сплаті 19,5 тис. грн на місяць за рік один пункт заплатить 234 тис. грн. Загалом нововведення може поповнити український держбюджет на мільярд гривень на рік, розраховує Гетманцев.

“Лише 7 млн грн податку на прибуток [було сплачено] усіма обмінниками за 2021 рік. Тому законопроект має на меті створити прозорі правила гри. Обмін валют далекий від благодійності і ніхто відкриває пункт обміну, не розраховуючи отримати з нього певний рівень прибутку, до якого і буде прив’язаний фіксований авансовий внесок”, – пояснював мету зміни правил Гетманцев.

Читайте також  Ввели нові правила для аліментів: скільки доведеться платити українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело