Кара небесна: у Росії розпочнеться евакуація людей через потужний тайфун. Такого ще не було

Кара небесна: у Росії розпочнеться евакуація людей через потужний тайфун. Такого ще не було

Синоптики уточнили жахливий прогноз щодо HINNAMNOR. За їхніми словами, цей тайфун – “глибокий, потужний, активний”.

Синоптики уточнили жахливий прогноз супертайфуну HINNAMNOR, який рухається у бік Росії.

Так, фахівці попереджають, що вже сьогодні, 5 вересня, сильні дощі накриють Примор’я – особливо волого буде на півдні та дуже сильно на південному сході.

“Загроза потужного тайфуну назріває для Приморського краю. Одинадцятий за рахунком тропічний шторм цього року може стати дуже потужним. Тайфун Hinnamnor (“Хіннамнор”) може завдати серйозних збитків регіонам, які потрапили під його вплив. Тайфун буде дуже швидко набирати силу і стане супертайфуном. Орієнтовно після 5 вересня 2022 року на Приморський край може обрушитися справжня стихія зі зливами та ураганним вітром. Це буде тайфун 2022 року, готуйтеся”, – заявила прес-служба крайового ГУ МНС.

За їхніми словами, цей тайфун – “глибокий, потужний, активний”.

Рятувальники також просять на час дії штормового попередження не виїжджати людей із населених пунктів, не виходити на туристичні маршрути, які відпочивають не купатися через небезпечні хвилі, а власників маломірних суден не виходити в море.

Починаючи з середини дня 6 вересня і до ранку 7 вересня очікуються дуже сильні дощі. У Находкінському МВ, Шкотівському, Партизанському, Лазовському, Ольгинському, Дальнегорському, Кавалерівському та Тернейському кількість опадів у півтора рази перевищить місячну норму.

Вітер посилиться 7 вересня до 15-20 м/с, узбережжя до 23-28 м/с, на мисах — ураганні пориви до 35 м/с.
Владивосток дощ наздожене вже вночі 5 вересня, посилиться вдень 6 та й у першій половині ночі 7 вересня, часом доходячи до дуже сильного дощу. Очікуються пориви вітру до 18-23 м/с.

Читайте також  “Це було пекло.” Українська спортсменка потрапила у жахливу ДТП в Таїланді

До речі, саме у Владивостоці з 5 по 8 вересня проходитиме Східний економічний форум, який має намір відвідати Володимир Путін. Він пройде в Далекосхідному федеральному університеті.

Нагадаємо, що саме через тайфун “Хіннамнор” у префектурі Окінава на півдні Японії без світла 4 вересня залишилися мінімум 4,3 тисячі житлових будинків, оскільки штормовий вітер пошкодив лінії електропередач.

Не дивно, що в суботу, 3 вересня, понад 100 тисяч жителів Окінава отримали від влади припис про евакуацію через тайфун, що насувається.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело