У Зеленського зробили заяву: кінець бойових дій буде гіршим, ніж початок. Готуємось до серйозних втрат

Незважаючи на те, що останніми днями ЗСУ активно накривають склади противника, виносам ППО та командні пункти, уникнути втрат не вдасться. Арестович заявив, що звільнення України буде тривалим та кривавим процесом.

Ні для кого не є таємницею, що на сьогоднішній день список українських військових досягнень довгий і продовжує розширюватися. Так, армія України перемогла у битві за Київ, успішно захистила Миколаїв, зробивши Одесу недосяжною метою для загарбників, а також досягла успіху в обороні Харкова. І ось зараз ЗСУ готуються повним ходом звільняти Південь України. Ось тільки всі знають, що наступати важче, ніж оборонятися, тому радник Офісу президента України Олексій Арестович заявив про складний період для українського суспільства та ймовірні втрати найближчим часом.

Так, у новій бесіді з російським опозиціонером, адвокатом Марком Фейгіним, радник Офісу президента України Олексій Арестович розповів, що на півдні, зокрема на Херсонщині, зараз тривають важкі бої.

За його словами, щоденні втрати росіян значно зросли та становлять 300-350 осіб загиблими. Наприклад, 1 вересня в результаті удару по російському плацдарму на правому березі Херсонщини лише з одного місця вивезли три КамАЗи загиблих окупантів у бік РФ.

“Це лише один удар, а їх за добу 10 штук. Не всі вони живою силою, але ми можемо уявити, що там відбувається”, – каже радник ВП.

Водночас Олексій Арестович упевнений, що завершення війни чи перемога нашої держави може бути складнішим за початок. За його словами, Україна може зазнати тяжких втрат, і звільнення українських територій може тривати довго.

“Я як Олексій Арестович говорю, як є. Ми, звичайно, повернемо всі наші території, але суспільство має підготуватися до того, що це буде довго і дуже важко, і кров’ю. Тому що ті, хто настає, завжди зазнають більших втрат, ніж ті, хто обороняється. За винятком поодиноких випадків – коли вдалося там зловити супротивника, розламати та взяти в полон, а він навіть не встиг смикнути”, – зазначив Арестович.

Читайте також  Жорстке місячне затемнення 8 листопада: астролог застерегла, чого побоюватися

Українські військові зараз повільно рухаються до тимчасово окупованого Херсона та відвойовують наші землі. Але для того, щоб звільнити всі окуповані загарбниками території, знадобиться багато зусиль, наголосив радник голови ВП.

Однак найскладнішими є перші два-три ривки, зазначив він. І якщо українським воїнам вдасться зробити ці ривки, то російську систему оборони значною мірою буде зруйновано, і подальші успіхи України вже даватимуться легше.

“У якомусь сенсі завершення війни або перемога у війні може виявитися складнішим, ніж початок війни. За ресурсами, за кров’ю, за тяжкістю, з психологічних зусиль, волі”, – заявив Арестович.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело