Росія перекидає літаки з Криму: що це означає для України

Росія перекидає літаки з Криму: що це означає для України

Росія перекидає свою авіацію з окупованого Криму до Краснодарського краю через удари по аеродромах та базах на території півострова. Через це присутність ї авіаворожоції в небі України суттєво зменшиться.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков.

“Нещодавно Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про те, що ворог перекинув з авіабаз Саки, Гвардійське, Бельбек свою авіацію. Зробив він це максимально далеко – взагалі у Краснодарський край. Тобто мова йде не про один-два літаки, а про цілі ескадрильї літаків Су-30, Су-35, Су-34. Він розосередив навіть вертольоти. Тобто розуміння того, що тепер півострів – це не глибокий тил, в Кремлі просто очевидне”, – пояснив Катков.

За словами військового експерта, Україна отримає з цього певну вигоду. Тепер ворожої авіації в небі стане менше.

“Що це означає для нас? Банальна ситуація: літаки перебазуються з аеродрому в окупованому Криму кудись на Кубань. Справа в тому, що час їх підльоту збільшується вдвічі, потрібно вдвічі більше часу на виконання завдань. Вони мають брати більше палива, ніж озброєння. Тобто і швидкість реакції менша, і просто ресурси літаків витрачаються швидше. Тобто одна справа, коли в тебе літаки на відстані 100 км від лінії фронту чи навіть 50 км, а тут справа інша, тому що летіти треба значно більше часу. Прямий наслідок цього – це зменшення активності авіації ворога в небі України. Це вкрай позитивний аспект”, – резюмував Катков.

Читайте також  Війна в Україні перебуває на вирішальній стадії: у Пентагоні анонсували поразку Росії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело