Рішення є політичним: чи завершиться мобілізація в Україні після 23 серпня

Рішення є політичним: чи завершиться мобілізація в Україні після 23 серпня

Правові підстави для мобілізації – є правовий режим воєнного стану. Тобто коли вводиться правовий режим воєнного стану, держава має право проводити мобілізацію, зокрема й загальну. Відповідно указ про мобілізацію прив’язується до терміну дії воєнного стану.

Що буде з мобілізацією після 23 серпня.? Рішення про подовження мобілізації ухвалює парламент. За словами парламентаріїв, які за це голосуватимуть, тому ймовірно, що мобілізацію після 23 серпня буде продовжено.

“Не думаю, що мобілізацію буде зупинено. Ми щодня втрачаємо пораненими та вбитими наших бійців, вибувають окремі військово-облікові спеціальності. Зараз не можна припиняти мобілізацію – це однозначно. Ми щодня зазнаємо втрат і потрібно заповнювати особовий склад Збройних Сил України”,- розповідає члена парламентського комітету з питань нацбезпеки Романа Костенка.

За словами Сергія Росмахіна, оскільки війна завтра у нас точно не закінчиться, правовий режим воєнного стану буде подовжено, відповідно буде видано новий указ, який дозволяє проводити мобілізацію.

Читайте також  Скільки грошей українці "подарували" Порошенку на розкішні авто

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело