Путін може збирати сили для повітряного нападу на країни НАТО – доповідь Альянсу

Путін може збирати сили для повітряного нападу на країни НАТО – доповідь Альянсу

Президент Росії Володимир Путін може заощаджувати військову та вогневу міць з повітря для нападу на держави НАТО.

Про це йдеться в аналітичному звіті Оборонного коледжу НАТО “Російські збройні сили після України: придушені, але не знищені”, пише Newsweek.

У звіті обговорюється поточний стан російських збройних сил в умовах війни в Україні і те, чи є достатньо сил для подальшого нападу на країни Північноатлантичного альянсу.

Згідно з ним, попри втрати, які російська армія зазнала у живій силі, бронетехніці, літаках та артилерійському озброєнні, Росія не використала весь свій військовий потенціал у війні з Україною.

Зокрема, не було наказу про загальну мобілізацію, що зберігає здатність брати участь, за необхідності, в операціях проти НАТО. Також на війні в Україні Росія доволі обмежено використовує авіацію, застосовує більш старі та менш точні системи озброєнь.

“Офіційний російський наратив майже завжди має оборонний характер, але суть підходу Москви полягає у зміні статус-кво. У цьому контексті є можливість нападу на країну НАТО”, – йдеться у доповіді.

Звіт вийшов на тлі війни між Росією та Україною та припущень багатьох офіційних осіб про те, що Кремль може не зупинитися на Україні, а перейти до нападу на країни НАТО.

Читайте також  Путін б'ється в істериці: спецслужби РФ намагаються вирахувати шляхи постачання озброєнь в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело