Ескалація війни: названо три важливі для Путіна дати до кінця 2022 року

Ескалація війни: названо три важливі для Путіна дати до кінця 2022 року

ukraine x russia

У російського диктатора Володимира Путіна є в запасі три важливі дати, від яких може залежати результат нинішньої повномасштабної війни проти України – йдеться про анексію вже зайнятих територій.

Про це в ефірі “Радіо НВ” заявив журналіст, головний редактор сайту “Острів” Сергій Гармаш.

Як зазначив Гармаш, у Кремлі орієнтуються на такі дати:

  • 11 вересня – цього дня у Росії планується єдине голосування, але окупанти навряд чи встигнуть захопити на той час усю Донецьку область;
  • 7 жовтня – день народження Путіна (цього року кремлівському тирану виповнюється 70 років – “Апостроф”). Не виключено, що такий “подарунок” йому можуть зробити російські війська;
  • 30 грудня – цього року виповнюється 100 років від дня заснування Радянського Союзу. Оскільки для Путіна розпад “великого і могутнього” в 1991 році (у минулому, 2021 році, відзначалося 30-річчя цих подій – “Апостроф”) є “найбільшою геополітичною катастрофою століття”, він, напевно, захоче “виправити помилки історії” та відновити імперію у тій чи іншій формі.

Ключовою метою Росії є окупація та анексія, як мінімум, чотирьох областей України: Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької. І якщо перші дві Кремль планує анексувати у повному складі (мається на увазі в їх адміністративних межах), то у випадку з останніми двома все залежатиме від ситуації на фронті.

Ми знаємо, що зараз відбуваються певні контрнаступальні дії і це, звичайно, не дозволяє росіянам зафіксувати за собою якусь стабільну територію, на якій вони могли б проводити референдуми та оголошувати якісь держави”, – заявив Гармаш.

Для того, щоб провести анексію територій, у Росії свого часу було прийнято відповідні нормативно-правові акти. При цьому варто зазначити, що в російському законодавстві немає слів “окупація” чи “анексія”: Кремль все робить нібито за “згодою” сторін, зазначив журналіст.

Наприклад, для повної анексії Херсонської та Запорізької областей Росії їх потрібно повністю окупувати. Потім вони мають провести там референдум про оголошення незалежності так званих республік, Росія має визнати їх.

Тоді вони можуть попроситись як незалежні держави в розумінні Росії приєднатися до них. Зрештою, Кремль розглядає цю пропозицію і приєднує їх — бере до свого складу.

Подібна ситуація була навесні 2014 року, коли Росія захопила та анексувала Крим.

Читайте також  Удар по Путіну! Вперше за 100 років Туреччина завдала удару по Кремлю. Такого ще не було

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело