Льотчик розкрив таємницю цілого підрозділу “привидів Києва” (відео)

Емблему для українських льотчиків із зазначеного підрозділу придумали американці.

“Привид Києва” – це не один льотчик, а цілий підрозділ, який з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну виконує бойові завдання та знищує повітряні цілі ворога.

Про це розповів військовий пілот винищувача МіГ-29 з позивним “Джус” в інтерв’ю ТСН.

“Привид Києва” – це ми, це наш підрозділ, наша бригада, яка з перших годин війни обороняла Київ, Київську область, північ і центр України та продовжуємо це робити. Наша бригада збивала і літаки, і вертольоти, і крилаті ракети”, – зазначив боєць.

“Коли американці вперше почули про легенду “привида Києва”, їх це настільки зачепило, що вони придумали емблему привидів, і цей шеврон почали продавати у США, збираючи кошти для нас… Це було грандіозною моральною підтримкою, і наші льотчики перейнялися, і ця емблема стала практично офіційною. Для нашого підрозділу і на наших літаках ця емблема нанесена”, – зазначив він.

Крім того, воїн поділився, як сам особисто змінився після 24 лютого.

“Не сказав би, що зовсім інший, але певні психологічні блоки знімаються. Виконуючи навчальні польоти, у тебе купа обмежень – документальних, навчальних, привад всіляких. Тут же у тебе немає обмежень, тому що при такій війні ти просто можеш не добігти до свого літака”, – поділився пілот.

“Привид Києва” – це міська легенда про українського військового льотчика-АСУ, який на МіГ-29 Повітряних сил України майстерно збивав російські літаки.

Читайте також  Астролог передбачила швидку окупацію ще одного великого міста

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело