Загроза вторгнення 23-24 лютого з Білорусі: у прикордонній службі дали оцінку ситуації

Загроза вторгнення 23-24 лютого з Білорусі: у прикордонній службі дали оцінку ситуації

У Державній прикордонній службі оцінили ситуацію на білоруській прикордонній території. Стверджують, що хоч загрозливої активності з боку підрозділів Росії чи Білорусі не спостерігають, однак готуються до будь-якого розвитку подій.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, у Білорусі перебувають близько 9-10 тисяч російських військовослужбовців, проте вони переважно задіяні на полігонах.

Хоч Білорусь надалі підтримує РФ у війні проти України, надаючи їй свою територію, повітряний простір, однак на прикордонних ділянках не спостерігається переміщення ані військової техніки, ані особового складу підрозділів Росії або Білорусі.

“Ще раз наголошую, що ми готуємося до розвитку будь-якої ситуації. Кордон укріплюється безпосередньо на лінії, тобто знищуються всі можливі шляхи для руху військової техніки”, – наголосив він.

Так, укріплюється прикордоння для всіх складових Сил оборони України. Йдеться про підрозділи Державної прикордонної служби, Збройних сил України, Національної гвардії, щоб була можливість укриття у разі обстрілів чи вести необхідні дії для відбиття атак.

“Жодні інженерні укріплення не стримують просування ворожих сил, вони можуть їх тільки призупинити. І це якраз той час – для чого робляться укріплення по лінії кордону – щоб наші Сили оборони мали можливість сконцентрувати свої зусилля на тих напрямках, де ворог спробує зайти на нашу територію”, – додав Андрій Демченко.

Читайте також  Екстрасенс назвала міста, де незабаром буде сильне бомбардування....

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело